REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová játra dušená na cibulce II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky vepřových jater podušených na cibulovém základě.


Ingredience:
1 kgvepřových jater
3 kscibule
sádlo
drcený kmín
mletý černý pepř
sůl
vlažná voda
hladká mouka

Postup:

1. Játra opláchneme ve vlažné vodě a odblaníme, pak je nakrájíme na nudle
2. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, vložíme do hrnce s rozpuštěným sádlem a osmahneme dozlatova
3. K cibuli přidáme nakrájená játra, okořeníme drceným kmínem a mletým pepřem (nesolíme!)
4. Játra mícháme vařečkou, opečeme je ve vlastní šťávě, pak podlijeme vlažnou vodou, přiklopíme poklicí a dusíme asi 20 minut
5. Podušená játra zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, případně zředíme vlažnou vodou, rozmícháme a dodusíme doměkka
6. Nakonec játra osolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy