Podušené půlky srdce spolu s orestovanou slaninou a cibulí.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
2 ks | vepřová srdce |
1 ks | cibule |
120 g | slaniny bez kůže |
40 g | hladké mouky |
0,5 l | vody |
mletý pepř | |
oleje | |
sůl |
Postup:
1. Srdce očistíme od blan a žilek, pokud jsou v celku tak je rozkrojíme na dvě poloviny, pak je dobře opereme nejlépe v tekoucí vodě, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme spolu se slaninou pokrájenou na kostičky dozlatova, pak podlijeme trochou vody
3. Do tohoto základu přidáme srdce a pod poklicí je udusíme doměkka, během dušení srdce obracíme a podle potřeby podléváme vodou
4. Měkké srdce vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple
5. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a vaříme nejméně 20 minut
6. Uvařenou omáčku ochutíme solí popřípadě kořením, přidáme srdce a ještě chvíli povaříme.
Příloha: Rýže, těstoviny nebo vařené brambory.
Poznámka:Stejně lze upravit i srdce hovězí.