REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srdce na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené půlky srdce spolu s orestovanou slaninou a cibulí.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 ksvepřová srdce
1 kscibule
120 gslaniny bez kůže
40 ghladké mouky
0,5 lvody
mletý pepř
oleje
sůl

Postup:

1. Srdce očistíme od blan a žilek, pokud jsou v celku tak je rozkrojíme na dvě poloviny, pak je dobře opereme nejlépe v tekoucí vodě, osolíme a opepříme
2. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme spolu se slaninou pokrájenou na kostičky dozlatova, pak podlijeme trochou vody
3. Do tohoto základu přidáme srdce a pod poklicí je udusíme doměkka, během dušení srdce obracíme a podle potřeby podléváme vodou
4. Měkké srdce vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple
5. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a vaříme nejméně 20 minut
6. Uvařenou omáčku ochutíme solí popřípadě kořením, přidáme srdce a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Příloha: Rýže, těstoviny nebo vařené brambory.

Poznámka:

Stejně lze upravit i srdce hovězí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy