Rizoto připravené z králičích jater, cibule, rýže a hrášku, servírované posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.
Ingredience:
300 g | králičích jater |
250 g | rýže |
100 g | sterilizované hrášku |
80 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
50 g | oleje |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Králičí játra si očistíme a nakrájíme na kousky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat, rýží si několikrát propláchneme horkou vodou
3. V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme cibuli a orestujeme králičí játra, poté osolíme, opepříme, přidáme rýži a zalijeme odměřeným množství vody (na jeden hrníček rýže je jeden a půl hrníčku vody)
4. Pak přidáme hrášek, necháme zavařit a na mírném ohni pod pokličkou dusíme, dokud se nevyvaří voda a rýže není měkká
5. Jednotlivé porce rizota servírujeme posypané nastrouhaným sýrem.