REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto z králičích jater s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto připravené z králičích jater, cibule, rýže a hrášku, servírované posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
300 gkráličích jater
250 grýže
100 gsterilizované hrášku
80 gnastrouhaného tvrdého sýra
50 goleje
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Králičí játra si očistíme a nakrájíme na kousky
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, sterilizovaný hrášek scedíme a necháme okapat, rýží si několikrát propláchneme horkou vodou
3. V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme cibuli a orestujeme králičí játra, poté osolíme, opepříme, přidáme rýži a zalijeme odměřeným množství vody (na jeden hrníček rýže je jeden a půl hrníčku vody)
4. Pak přidáme hrášek, necháme zavařit a na mírném ohni pod pokličkou dusíme, dokud se nevyvaří voda a rýže není měkká
5. Jednotlivé porce rizota servírujeme posypané nastrouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy