Další z velikonočních rolád, tato je připravena z plátu hovězího nebo telecího masa a špenátové nádivky spojené vejci.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600-800 g | hovězího nebo telecího libového masa |
250 g | čerstvého špenátu |
3 ks | vejce |
3 ks | větší stroužky česneku |
2 ks | cibule |
1 lžíce | másla |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pod studenou tekoucí vodou propláchnutý špenát spaříme vroucí vodou, zcezený nasekáme nadrobno
2. Na lžíci másla zpěníme jednu nadrobno nakrájenou cibuli a dva nasekané stroužky česneku, přidáme špenát, zalijeme ho rozšlehanými vejci ochucenými solí a pepřem
3. Směs mícháme, až se vejce srazí, necháme mírně zchladnout
4. Z libového hovězího nebo telecího masa nařízneme velký plát, rozklepeme ho, osolíme a okořeníme pepřem, rozložíme nádivku, úhledně maso srolujeme a zajistíme provázkem
5. Do pekáče vložíme připravenou roládu, podlijeme ji vodou a obložíme na kolečka nakrájenou cibulí a plátky zbylého česneku
6. V troubě vyhřáté na 200 °C roládu pečeme asi 15 minut, pak teplotu snížíme tak na 170-180 °C a zvolna pečeme doměkka, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou
7. Hotovou roládu vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu přecedíme a zjemníme kouskem másla.
Tento typ rolády servírujeme s různě upravenými brambory a čerstvými zeleninovými saláty.