REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V troubě pečený paprikáš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš s hovězího masa, hub, cibule a dalších ingrediencí, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
500 ghovězího zadního
400 gplechovky nakládaných rajčat
250 ghnědých žampionů nebo hříbků
300 mlhovězího vývaru
4 lžícehladké mouky + sůl + mletý pepř
1 lžícemleté pálivé papriky
2 lžičkykmínu
2 ksstroužků česneku
1 ksvelké cibule
1 ksčervené papriky
1 ksmalého svazku hladkolisté petrželky
olivový olej
sůl
K podávání:
zakysaná smetana
bageta

Postup:

1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a obalíme v ochucené hladké mouce, kterou jsme hodně osolili a opepřili
2. V hrnci na rozehřátém oleji necháme maso zatáhnout a zhnědnout, pak maso vyjmeme, do hrnce vsypeme oloupanou, přepůlenou, na lupínky rozdělenou cibuli a opečeme ji dozlatova
3. Přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, očištěné přepůlené houby, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku a opékáme 5 minut do změknutí
4. Zaprášíme mletou pálivou paprikou, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme nakládaná rajčata, přilijeme vývar, promícháme, přiklopíme, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 2 hodiny, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou
5. Podle chuti dosolíme a před podáváním posypeme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s bagetou a zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Když nemůžete do kavárny: Jak na výborný domácí brunch

Nenechte se negativně ovlivnit už pěkně dlouho trvajícími omezeními a dopřejte si krásné ráno, přestože nemůžete do oblíbené kavárny. Máme pár tipů, jak si doma připravit ten nejlepší dopolední brunch.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy