Guláš s hovězího masa, hub, cibule a dalších ingrediencí, upečený v troubě doměkka.
Ingredience:
500 g | hovězího zadního |
400 g | plechovky nakládaných rajčat |
250 g | hnědých žampionů nebo hříbků |
300 ml | hovězího vývaru |
4 lžíce | hladké mouky + sůl + mletý pepř |
1 lžíce | mleté pálivé papriky |
2 lžičky | kmínu |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké cibule |
1 ks | červené papriky |
1 ks | malého svazku hladkolisté petrželky |
olivový olej | |
sůl | |
K podávání: | |
zakysaná smetana | |
bageta |
Postup:
1. Maso očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky velikosti sousta a obalíme v ochucené hladké mouce, kterou jsme hodně osolili a opepřili
2. V hrnci na rozehřátém oleji necháme maso zatáhnout a zhnědnout, pak maso vyjmeme, do hrnce vsypeme oloupanou, přepůlenou, na lupínky rozdělenou cibuli a opečeme ji dozlatova
3. Přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, očištěné přepůlené houby, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku a opékáme 5 minut do změknutí
4. Zaprášíme mletou pálivou paprikou, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme nakládaná rajčata, přilijeme vývar, promícháme, přiklopíme, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 2 hodiny, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou
5. Podle chuti dosolíme a před podáváním posypeme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s bagetou a zakysanou smetanou.