REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vévodské roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodné blaťácké zlato, uherák, houby, to vše zapečené s plátky roštěnce – dobrý tip na sváteční oběd.


Ingredience:
4 ksroštěnek (po 150 g)
100 gsýru blaťácké zlato
100 guherského salámu
20 gsušených hub (nebo 200 g čerstvých)
2 lžícenasekané petrželky
hladká mouka
worchester
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, na okrajích nařízneme, opečeme na oleji z obou stran a odložíme na teplé místo
2. Ze šťávy po opékání odstraníme přebytečný tuk, přidáme předem namočené houby, uherský salám, petrželku a podusíme
3. Na plech vyložený pečicím papírem narovnáme roštěnky, poklademe ½ směsi a dáme péct do vyhřáté trouby
4. Zbytek podušené směsi zalijeme, vínem ochutíme worchestrem, pepřem, solí a krátce povaříme
5. Roštěnky v troubě vypneme, posypeme kostičkami sýra a necháme jej částečně roztavit
6. Směs v pánvi lehce zaprášíme moukou
7. Roštěnky rozdělíme na talíře, přilijeme omáčku a podáváme s vařenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy