REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka z kváskového žitného chleba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční staročeská velikonoční nádivka mírně odlehčená díky některým použitým surovinám. Recept podle Věry Burešové, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE.


Ingredience:
250 gšunky 95 % masa
160 gkváskového žitného chleba
100 gnahrubo nastrouhané mrkve
60 gbaby špenátu
20 gmásla
10 gbazalky
1 svazekjarní cibulky
1 kelímekbílý jogurt do 3 % tuku
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1/4 lžičkymuškátového květu
4 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
2-3 ksstroužky česneku
200 mlpolotučného mléka
Ostatní:
papír na pečení
pekáček o velikosti 25 x 35 cm

Postup:
  1. Chleba nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem
  2. Ve vedlejší míse smíchejte šunku, mrkev, pokrájenou nať z jarní cibulky, nahrubo nasekaný špenát, bazalku, muškátový květ, česnek s bílým jogurtem a žloutky
  3. Ke směsi přidejte namočený chléb a promíchejte
  4. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků a kypřící prášek
  5. Připravenou nádivku přendejte do pekáče o velikosti 25 x 35 cm vyloženého pečícím papírem a navrch nádivky položte vločky másla
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 minut.
Poznámka:

Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy