REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka z kváskového žitného chleba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční staročeská velikonoční nádivka mírně odlehčená díky některým použitým surovinám. Recept podle Věry Burešové, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE.


Ingredience:
250 gšunky 95 % masa
160 gkváskového žitného chleba
100 gnahrubo nastrouhané mrkve
60 gbaby špenátu
20 gmásla
10 gbazalky
1 svazekjarní cibulky
1 kelímekbílý jogurt do 3 % tuku
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1/4 lžičkymuškátového květu
4 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
2-3 ksstroužky česneku
200 mlpolotučného mléka
Ostatní:
papír na pečení
pekáček o velikosti 25 x 35 cm

Postup:
  1. Chleba nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem
  2. Ve vedlejší míse smíchejte šunku, mrkev, pokrájenou nať z jarní cibulky, nahrubo nasekaný špenát, bazalku, muškátový květ, česnek s bílým jogurtem a žloutky
  3. Ke směsi přidejte namočený chléb a promíchejte
  4. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků a kypřící prášek
  5. Připravenou nádivku přendejte do pekáče o velikosti 25 x 35 cm vyloženého pečícím papírem a navrch nádivky položte vločky másla
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 minut.
Poznámka:

Text: Věra Burešová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy