Nádivka připravená z plátků toustového chleba, mléka, vajec, nasekané zelené petrželky, cibule a koření, upečená v troubě dozlatova, servírovaná jako samostatný chod, nebo například jako příloha k pečenému kuřeti.
Ingredience:
1 balení | toustového chleba světlý Penam |
1-2 dcl | mléka |
1 hrst | posekané zelené petrželky |
2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl | |
papír na pečení |
Postup:
1. Toustový chléb v míse zalijeme mlékem a necháme 15 minut uležet a nasáknout
2. Na pánvičce mezitím opečeme dozlatova oloupanou, na kostičky nebo tenká kolečka pokrájenou cibuli
3. K chlebu přidáme celá vejce, petrželku nakrájenou na drobno, opečenou cibuli, sůl a pepř, prsty směs důkladně promícháme, aby se jednotlivé složky hezky promíchaly
4. Hotové těsto vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.
Zdroj: Penam.cz
Velikonoční nádivka z kváskového žitného chleba
Velikonoční pečeně na červeném víně s bylinkovou krustou