REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka z toustů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka připravená z plátků toustového chleba, mléka, vajec, nasekané zelené petrželky, cibule a koření, upečená v troubě dozlatova, servírovaná jako samostatný chod, nebo například jako příloha k pečenému kuřeti.


Ingredience:
1 balenítoustového chleba světlý Penam
1-2 dclmléka
1 hrstposekané zelené petrželky
2 ksvejce
1 kscibule
pepř
sůl
papír na pečení

Postup:

1. Toustový chléb v míse zalijeme mlékem a necháme 15 minut uležet a nasáknout
2. Na pánvičce mezitím opečeme dozlatova oloupanou, na kostičky nebo tenká kolečka pokrájenou cibuli
3. K chlebu přidáme celá vejce, petrželku nakrájenou na drobno, opečenou cibuli, sůl a pepř, prsty směs důkladně promícháme, aby se jednotlivé složky hezky promíchaly
4. Hotové těsto vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Poznámka:

Zdroj: Penam.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy