REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka trochu jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na Šumavu jsme si zajeli pro recept na velikonoční nádivku do OREA Hotelu Horizont za šéfkuchařem Karlem Špinkou. Tady je.


Ingredience:
400 gmletého králičího masa
400 gbílého toastového chleba
100 gjedlých kaštanů
80 glistové petržele nebo čerstvých kopřiv
80 gcibule
30 gčesneku
200 mlmléka
6 ksvajec
pepř
sůl
sádlo na vymazání pekáčku, strouhanka na vysypání

Postup:
  1. Vykostíme maso z jednoho králíka, maso nameleme a kosti z něj uchováme
  2. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zhruba 1 x 1 cm a necháme usušit v troubě při 100 °C, poté vychladlé kostičky vložíme do větší mísy, zalijeme studeným mlékem a necháme nasáknout
  3. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, petržel (nebo kopřivy) a nakrájené kaštany
  4. Oddělíme žloutek od bílku, žloutky přidáme do směsi a z bílků připravíme pevný sníh
  5. Poté přidáme namleté králičí maso, důkladně osolíme a opepříme, vše důkladně promícháme
  6. Vložíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a a pečeme při 160 °C zhruba 60 až 70 minut.
Doporučení:

„Výhodou této nádivky je, že se může kombinovat s různými druhy masa, jako je kuřecí roláda (místo králičího masa v nádivce doporučuji mletá kuřecí stehna) nebo jarní jehněčí (kde použijeme mleté jehněčí maso). Výraznější chuti nádivky docílíte použitím kopřiv místo petržele,“ doporučuje Karel Špinka z OREA Hotelu Horizont.

Poznámka:

Recept k článku: Velikonoční speciality v českých regionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy