REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka trochu jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na Šumavu jsme si zajeli pro recept na velikonoční nádivku do OREA Hotelu Horizont za šéfkuchařem Karlem Špinkou. Tady je.


Ingredience:
400 gmletého králičího masa
400 gbílého toastového chleba
100 gjedlých kaštanů
80 glistové petržele nebo čerstvých kopřiv
80 gcibule
30 gčesneku
200 mlmléka
6 ksvajec
pepř
sůl
sádlo na vymazání pekáčku, strouhanka na vysypání

Postup:
  1. Vykostíme maso z jednoho králíka, maso nameleme a kosti z něj uchováme
  2. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zhruba 1 x 1 cm a necháme usušit v troubě při 100 °C, poté vychladlé kostičky vložíme do větší mísy, zalijeme studeným mlékem a necháme nasáknout
  3. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek, petržel (nebo kopřivy) a nakrájené kaštany
  4. Oddělíme žloutek od bílku, žloutky přidáme do směsi a z bílků připravíme pevný sníh
  5. Poté přidáme namleté králičí maso, důkladně osolíme a opepříme, vše důkladně promícháme
  6. Vložíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a a pečeme při 160 °C zhruba 60 až 70 minut.
Doporučení:

„Výhodou této nádivky je, že se může kombinovat s různými druhy masa, jako je kuřecí roláda (místo králičího masa v nádivce doporučuji mletá kuřecí stehna) nebo jarní jehněčí (kde použijeme mleté jehněčí maso). Výraznější chuti nádivky docílíte použitím kopřiv místo petržele,“ doporučuje Karel Špinka z OREA Hotelu Horizont.

Poznámka:

Recept k článku: Velikonoční speciality v českých regionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy