REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka s uzeným masem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Masová nádivka z uzeného, rohlíků, vajec a dalších dobrot patří neodmyslitelně k tradičnímu českému menu připravovanému na Velikonoce.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 guzené krkovice
5 ksnejlépe den starých housek
4 ksvejce
250 mlmléka
2-3 lžíceusekané zelené petrželky
špetka muškátového květu
voda
pepř
tuk
sůl

Postup:

1. Uzenou krkovičku opláchneme ve vlažné vodě, vložíme ji do hrnce s vařící vodou, přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka, vaříme cca 30-40 minut
2. Uvařenou krkovičku necháme částečně prochladnout a opatrně vykostíme, nakrájíme ji na kostičky
3. Housky rozkrájíme také na kostičky, pokapeme je mlékem, po chvíli z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme k masu
4. Do mísy dále přidáme nasekanou zelenou petrželku, muškátový květ a sůl
5. Z vajíček opatrně oddělíme žloutek od bílku, žloutky rozšleháme metličkou a přidáme k ostatním surovinám, vše důkladně promícháme, dochutíme pepřem
6. Z bílků všleháme tuhý sníh, lehce jej vmícháme do masové směsi
7. Hotovou nádivku urovnáme do zapékací misky vymazané tukem, vložíme do trouby vyhřáté tak na 190 °C, pečeme 35-40 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy