REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční nádivka s dušenými kedlubnami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená nádivka z uzeného bůčku, kopřiv, vajec a dalších ingrediencí, servírovaná s podušenými kedlubnami.


Ingredience:
150 gvařeného uzeného bůčku
20 gdroždí
80 mlsmetany na vaření 12%
2 lžícepolohrubé mouky
2 lžíceoleje
1/2 lžičkymletého pepře
2 hrstikopřiv nebo špenátu
1 hrstplocholisté petržele
3 kshousek
2 ksvajec
zelená část z 1 jarní cibulky
máslo a struhanka na formu
sůl
Na dušenou zeleninu:
2 lžícestrouhaného křenu
150 mlsmetany ke šlehání
2 ksjarní cibulky
2 kskedluben
2 ksředkviček na ozdobu
máslo
voda
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme zelenou část na drobno nasekané jarní cibulky, vmícháme na jemno nasekané kopřivy nebo listy špenátu, krátce podusíme, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nerozpustí
2. Do mísy dáme na kostičky nakrájené housky i uzený bůček, rozklepnutá vejce, smetanu, polohrubou mouku, na jemno nasekanou petržel, přidáme podušené kopřivy nebo špenát, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme
3. Formu lehce vymazanou máslem a vysypanou strouhankou naplníme připravenou nádivkou, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 25 minut
4. V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme očištěné cibulky nakrájené na špalíky a oloupané na plátky nakrájené kedlubny, přilijeme malou naběračku vody, osolíme, přidáme smetanu, na jemno nastrouhaný křen, promícháme, přivedeme k varu a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se většina tekutiny neodpaří
5. Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni položíme kousky ndivky, ozdobíme na plátky nakrájenými ředkvičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy