REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velkopavlovický kapr se špeclemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z kapra povařené ve sladké omáčce z cibule, rybího vývaru, meruňkové zavařeniny, rozinek, mandlí a dalších ingrediencí, servírované spolu s moučnými noky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksfilety z kapra
1 ksmenší cibule
100 mlrybího vývaru
100 gsušených meruněk
50 gloupaných mandlí
50 gsultánek (rozinek)
3 lžícemeruňkové zavařeniny
hřebíček
skořice
máslo
citron
pepř
cukr
ocet
rum
sůl
Na špecle:
300 ghladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksvejce
voda dle potřeby
sůl

Postup:

1. Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem
2. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme trochu cukru, meruňkovou zavařeninu, podlijeme vývarem a necháme 10 minut zredukovat, pak přidáme meruňky, které jsme si namočili do rumu nebo jiného destilátu, spařené loupané mandle a necháme provařit s hřebíčkem a s kořením
3. Vložíme kapra, kterého provaříme 15 minut, vyjmeme, stáhneme kůži a vrátíme do omáčky
4. Nakonec do omáčky přidáme sultánky a dle chuti dosolíme.

Příprava špeclí: 1. Do mísy prosijeme hladkou mouku, vytvoříme důlek, přidáme vejce, mléko a trochu oleje, vytvoříme nepříliš tuhé těsto, které necháme odpočinout
2. Pak zavařujeme nočky do osolené vody pomocí děrovaného síta na halušky, špecle jsou uvařené, když vyplavou na povrch.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy