Bezlepková předpřipravená směs na muffiny Grizly Sweets připravená renomovanou cukrářkou Darinou de Oliveira Costa usnadní výrobu muffinů se sníženým obsahem cukru. Je tak ideální pro příležitostné kuchařky či pro jejich rychlou přípravu s perfektním výsledkem.
Ingredience:
Suroviny na těsto (na 12 muffinů): | |
1 balení | předpřipravené směsi na muffiny Grizly Sweets |
180 ml | podmáslí |
2 lžíce | oleje |
2 ks | vejce |
Suroviny na krém a ozdobu: | |
250 g | plnotučného tvarohu |
100 g | šlehačky |
moučkový cukr dle chuti | |
mandle v jahodově-bílé čokoládě | |
košíčky na muffiny |
Postup:
- Obsah sáčku smíchejte s podmáslím, vejci a olejem. Důkladně promíchejte a rozlijte do předpřipravených formiček na muffiny.
- Pečte na 160 °C (horní a spodní ohřev) přibližně 25 minut.
- Čokoládové muffiny s obsahem belgické čokolády můžete ozdobit tvarohovým krémem a ozdobit mandlemi v barevné čokoládě.
- Krém si připravíte vyšleháním 250 g plnotučného tvarohu se 100 g šlehačky a moučkovým cukrem.
Lze použít i mandle v bílé čokoládě s citronem a růží, či bílé čokoládě s Matcha mléčné čokoládě.
Poznámka:zdroj foto a receptu: Grizly.cz