REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velká bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve velké formě upečené bábovka plněná želé bonbóny a sypaná opraženými oříšky.


Ingredience:
750 gvýběrové polohrubé mouky
40 gdroždí
10-15 ksořechových jader
8-10 ksrůznobarevných želé bonbónů
1 ksžloutku
1 ksvejce
3/8 lmléka
6 lžicrozpuštěného tuku
6 lžicjemného krystalového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekrozinek
citrónová kůra
špetka soli

Postup:

1. Nejprve si připravíme s trochy vlažného mléka, cukru, mouky a droždí kvásek, který necháme v teple vykynout
2. Do mísy dáme mouku, oba cukry, špetku soli, rozpuštěný tuk, vejce, rozinky, na drobné kostičky nakrájené želé a trochu ustrouhané citrónové kůry, přilijeme vykynutý kvásek, zbytek vlažného mléka a vše zpracujeme v hladké, pružné těsto
3. Těsto necháme kynout asi 30 minut
4. Velkou bábovkovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou nebo strouhankou a do žeber bábovky nalijeme těsto, zarovnáme povrch a necháme v teple ještě 10 minut kynout, potom formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby
5. Asi 5 minut pečeme prudčeji, pak teplo zmírníme a pozvolna dopékáme 30 minut
6. Upečenou bábovku vyklopíme na suché prkénko, necháme ji vychladnout, přendáme ji na talíř či tác a pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy