REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velmi čokoládový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený křehký korpus plněný tvarohovo-čokoládovým krémem a znovu zapečený. Nejlepší je, když se rozleží.


Ingredience:
Těsto:
120 ghladké mouky
120 ghery
90 gcukru moučka
30 gkakaa
1,5 lžičkyprášku do pečiva
1,5 lžičkyskořice
1 ksžloutku
Náplň:
500 gtučného měkkého tvarohu
200 gkvalitní hořké čokolády
180 gcukru
2 lžíce čokoládového pudinkového prášku
2 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
1 ksbílku
špetka

Postup:

1. Náplň: čokoládu rozpustíme v misce nad parou (ve vodní lázni)
2. Žloutky, cukr, pudinkový prášek, vanilkový cukr a tvaroh rozmixujeme
3. Pak přidáme horkou rozpuštěnou čokoládu a špetku soli, znovu promícháme a nakonec (těsně předtím, než směs nalijeme na předpečený korpus!) opatrně vetřeme pevný sníh z bílků
4. Těsto: kypřicí prášek smícháme s moukou, skořicí, kakaem a cukrem
5. Přidáme heru a žloutek a rychle vytvoříme těsto
6. To pak necháme v lednici alespoň půl hodiny
7. Poté jím vyložíme kulatou formu tak, aby přesahovalo do dvou třetin její výšky
8. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C asi čtvrt hodiny – hlídáme
9. Poté na těsto nalijeme tvarohovou náplň a dopékáme asi 30 – 40 minut
10. Necháme vychladnout, vyjmeme z formy a pak teprve krájíme – nejlépe chutná druhý den, když těsto zvláční.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy