REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční cupcakes II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční cupcakes ozdobené jako zaječí prdelky. Jde o vtipně nazdobené pečené bochánky skvělé jako součást velikonočního menu.


Ingredience:
Rozpis na 12 cupcakes:
Na těsto:
125 gHery máslová příchuť
125 gcukru krystal
100 ghladké mouky
25 gkakaového prášku
2 ksvelká vejce
1 vrchovatá lžičkaprášku do pečiva
Na zdobení:
250 gcukru moučka
50 gsušeného kokosu
12 ksbílých marshmallows
3/4 kapkyrůžového potravinového barviva
Ostatní:
forma na cupcakes

Postup:
  1. Vyložte plech na cupcaky pečícím papírem a předehřejte troubu na 160c (horkovzduch)/180c/plyn – stupeň 4
  2. Všechny přísady na cupcaky dejte do velké mísy a pořádně je spolu promíchejte, dokud nebude směs kompaktní.
  3. Rozdělte směs do formy a pečte v troubě asi 20 min, až bude těsto zlatavé a pružné na dotek.
  4. Vyjměte cupcaky na tác a nechte vychladnout.
  5. Smíchejte moučkový cukr s 4 – 5 vrchovatými lžícemi vody, aby to utvořilo hutnou hmotu. Z ní pak vymodelujte 12 zaječích ocásků. Přidejte trochu vody do zbývající směsi.
  6. Pomažte vršek cupcaků polevou a ještě přikryjte sušeným kokosem.
  7. Dejte do středu každého cupcaku malý zaječí ocásek
  8. Obarvěte zbylou polevu na světle růžovou a dejte jí do zdobícího sáčku.
  9. Rozpulte každý marshmallow a umístěte ho na každý cupcake tak, aby vytvořil tlapičky zajíčka.
  10. Vytvořte růžové polštářky a drápky pomocí růžové polevy.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy