REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Velikonoční cupcakes II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční cupcakes ozdobené jako zaječí prdelky. Jde o vtipně nazdobené pečené bochánky skvělé jako součást velikonočního menu.


Ingredience:
Rozpis na 12 cupcakes:
Na těsto:
125 gHery máslová příchuť
125 gcukru krystal
100 ghladké mouky
25 gkakaového prášku
2 ksvelká vejce
1 vrchovatá lžičkaprášku do pečiva
Na zdobení:
250 gcukru moučka
50 gsušeného kokosu
12 ksbílých marshmallows
3/4 kapkyrůžového potravinového barviva
Ostatní:
forma na cupcakes

Postup:
  1. Vyložte plech na cupcaky pečícím papírem a předehřejte troubu na 160c (horkovzduch)/180c/plyn – stupeň 4
  2. Všechny přísady na cupcaky dejte do velké mísy a pořádně je spolu promíchejte, dokud nebude směs kompaktní.
  3. Rozdělte směs do formy a pečte v troubě asi 20 min, až bude těsto zlatavé a pružné na dotek.
  4. Vyjměte cupcaky na tác a nechte vychladnout.
  5. Smíchejte moučkový cukr s 4 – 5 vrchovatými lžícemi vody, aby to utvořilo hutnou hmotu. Z ní pak vymodelujte 12 zaječích ocásků. Přidejte trochu vody do zbývající směsi.
  6. Pomažte vršek cupcaků polevou a ještě přikryjte sušeným kokosem.
  7. Dejte do středu každého cupcaku malý zaječí ocásek
  8. Obarvěte zbylou polevu na světle růžovou a dejte jí do zdobícího sáčku.
  9. Rozpulte každý marshmallow a umístěte ho na každý cupcake tak, aby vytvořil tlapičky zajíčka.
  10. Vytvořte růžové polštářky a drápky pomocí růžové polevy.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy