REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vdolečky s melounem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené vdolečky z kynutého těsta, ozdobené ochuceným tvarohem a kousky melounu.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
60 gtuku
20 gdroždí
2 dlmléka
1 ksvejce
1 ksžloutku
2 lžícepískového cukru
špetka soli
tuk na smažení
Na ozdobení:
1 lžícepískového cukru
250 gměkkého tvarohu
1 ksbalíčku vanilinového cukru
mléko podle potřeby
dužina melounu podle potřeby

Postup:

1. Polohrubou mouku prosejeme, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka, promícháme a necháme vykynout
2. Pak přidáme zbylé mléko rozšlehané s vejcem a žloutkem, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout
3. Z těsta vyválíme plát asi 1,5 cm vysoký a kulatou formičkou nebo skleničkou vykrajíme kolečkam která necháme ještě kynout
4. Do vykynutých koleček uděláme koncem silnější vařečky důlky, vrchní stranou vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova
5. Usmažené vdolečky odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk, ozdobíme kopečkem ušlehaného tvarohu s mlékem a pískovým i vanilinovým cukrem, na kostičky nakrájeným melounem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy