REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený mrkvový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě ochucené cukrem a solí povařená tenká kolečka mrkve, okapaná, zalitá zálivkou a dochucená cibulí, servírovaná po vychlazení jako přílohový salát.


Ingredience:
500 gmrkve
1 lžičkapískového cukru
1 kscibule
voda na uvaření mrkve
sůl
Na zálivku:
3 lžícevařící vody z mrkve
2 lžíceoleje
1 lžíceocta

Postup:

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenčí kolečka, ta povaříme doměkka v menším množství vody s přidáním cukru a soli
2. Měkkou mrkev slijeme, necháme důkladně okapat (část vody si necháme!) dáme ji do misky
3. Připravíme si zálivku z octa, horké vody z mrkve a oleje, kterou zalijeme mrkev v misce promíchanou s cibulí nakrájenou na tenká kolečka nebo nadrobno
4. Salát dle chuti osolíme a dáme do lednice vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy