REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vitaminový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehký salát z nakrájené čerstvé zeleniny, ochucený marinádou z jogurtu a pomerančové šťávy.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
300 ghlávkového salátu
130 g mrkve
100 grajčat
100 gbílého jogurtu
60 gsalátové okurky
7 lžicpomerančové šťávy
sůl

Postup:

1. Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrojíme na 4 díly,dobře opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a natrháme na menší kousky
2. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubší nudličky
3. Oloupanou salátovou okurku a omytá rajčata nakrájíme na tenčí plátky
4. Vše vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou z jogurtu, pomerančové šťávy, kterou mírně osolíme
5. Zlehka promícháme a ihned podáváme.

Doporučení:

– Saláty s listovou zeleninou, podáváme ihned po přípravě, aby zelenina v zálivce zůstala křupavá.

Poznámka:

– Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou),abychom mohli dobře, snadno a bez pomačkání zeleninu promíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy