REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené vepřové koleno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku uvařené vepřové koleno, servírované nakrájené na plátky spolu s hořčicí a čerstvě nastrouhaným křenem.


Ingredience:
1,3-1,5 kgvepřového kolena s kostí
80 gcibule
1 ksbobkového listu
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
voda
sůl

Postup:

1. Chlupů zbavené, opálené koleno vložíme do hrnce s vodou
2. Přidáme kuličky nového koření a pepře, na půlky překrojenou cibuli a bobkový list
3. Vaříme doměkka, v hrnci dle velikosti kolena, až 3 hodiny (pokud budeme vařit maso v tlakovém hrnci, snížíme dobu vaření až na polovinu)
4. Koleno vytáhneme, necháme okapat a podáváme v celku na desce s velkým nožem a vidličkou (každý si odkrojí kousek dle libosti) nebo maso naporcujeme na plátky a servírujeme po porcích.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe čerstvě nastrouhaný křen, hořčici a čerstvé pečivo. Skvělý je i ochucený křen, jako octový, jablečný, krenex …

Poznámka:

Kdo má rád, může si maso přelit trochou vývaru. Z vývaru lze připravit chutnou polévku! Recept zde: Vývar z ovarového kolena s kroupami a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy