REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený kapr po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra uvařené v mírně osolené vodě, ochucené kmínem a lžičkou sekané petrželky, servírované posypané nahrubo nastrouhanou, osmaženou houskou a křenem, pokapané citrónovou šťávou.


Ingredience:
600 gkapra
30 gmásla
1 lžičkanasekané petrželky
1 lžičkakmínu
1 ksden staré housky
máslo na usmažení housky
strouhaný křen
voda
sůl

Postup:

1. Porce kapra vložíme od vroucí, mírně osolené vody, do níž jsme přidali lžičku kmínu a lžičku sekané petrželky
2. Vaříme asi 15 minut, pak porce vyjmeme a urovnáme na míse
3. Porce ryby posypeme nahrubo nastrouhanou a osmaženou houskou a křenem, pokapeme citrónovou šťávou
4. Nakonec vše přelijeme rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy