REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený okoun po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištění okouni, uvaření ve vodě s utřeným česnekem se solí, cibulí a kmínem, servírovaní přelití rozpuštěným máslem a posypaní osmahnutou strouhankou.


Ingredience:
4 ksokounů (cca po 200 g)
1 kspalice česneku
1 ksmalé cibule
100 gmásla
500 mlvody
strouhanka
celý kmín
sůl

Postup:

1. Okouny si vykucháme, oškrábeme a opláchneme
2. Palici česneku si rozebereme na stroužky, které oloupeme a utřeme se solí, cibuli si jen očistíme od případných nečistot a opláchneme, neloupeme
3. Do hrnce si nalijeme vodu, přidáme očištěné okouny, utřený česnek, cibuli a trochu kmínu, poté přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut
4. Uvařené ryby vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, polijeme rozehřátým máslem a posypeme strouhankou, kterou jsme si lehce osmahli na másle.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát bez majonézy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy