REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené hovězí se staročeskou omáčkou „Vejmrda“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené hovězí servírované studené spolu s vařenou kořenovou zeleninou a omáčkou z křenu, jablek, octa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghovězího masa předního
1,5 lvody
1-2 ksbobkové listy
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého pepře
kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
sůl
Ostatní:
150-200 gkřenu
200 mlhovězího vývaru (z masa, co jsme vařili)
cukr
pepř
ocet
sůl
zelené listy bylinek na ozdobu

Postup:

1. Očištěné a omyté maso zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme dokud není maso měkké, tak 30 minut před koncem přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a v celku ji uvaříme doměkka
2. Maso i zeleninu vytáhneme, po vychladnutí maso nakrájíme na plátky, zeleninu na menšíkousky a dáme stranou
3. Z chladného vývaru sebereme veškerý vyvařený tuk, část vývaru přelijeme do menšího kastrůlku
4. Nastrouháme křen a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, vše v malém kastrolku s částí vývaru necháme přejít varem, pak nalijeme do studeného vývaru, ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem
5. Na talíře nalijeme porce omáčky, vyskládáme porce masa, pokrm ozdobíme kořenovou zeleninou a bylinkami, podáváme s chlebem.

Doporučení:

Talíř můžeme ještě dozdobit čerstvě nastrouhaným křenem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy