REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené se šafránovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené uzené, servírované nakrájené na plátky spolu s omáčkou z uzeného vývaru dochucenou okvětím šafránu a zahuštěnou jíškou.


Ingredience:
500-600 guzeného v celku
1 lvody
4 kssroužky česneku
1 kscibule
2 lžícesádla
1/2 lžičkyokvětí šafránu (lze použít i sušený šafrán)
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Uzené maso uvaříme doměkka, vaříme tak 1 hodinu, abychom získali kvalitní vývar
2. Na sádle osmahneme cibulku, vmícháme hladkou mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme uzeným vývarem (použijeme tak 0,5 l vývaru)
3. Do vývaru nakrájíme na kolečka 4 stroužky česneku a přidáme okvětí šafránu případně sušený šafrán
4. Omáčku prohřejeme, dochutíme pepřem a solí
5. Uzené nakrájené na plátky přeléváme horkou šafránovou omáčkou a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Doporučení:

Omáčku lze zjemnit smetanou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy