REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar z ovarového kolena s kroupami a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na využití vývaru po vaření vepřového kolena. Je to vlastně jen ve vývaru povařená zelenina ochucená kořením, doplněná o zvláště ve vodě uvařené kroupy.


Ingredience:
1,5 lvývaru vzniklého po vaření ovarového kolena
2-3 ksstroužky česneku
2 ksbrambory
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 kskousek celeru
2 hrstikrup
majoránka
pepř
sůl
voda na uvaření krup

Postup:
  1. Ve vodě uvaříme kroupy doměkka, ty pak scedíme a propláchneme vodou
  2. Do vývaru vložíme oloupané, na kostky pokrájené brambory, očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vaříme, až zelenina změkne
  3. Do polévky vložíme kroupy, polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a případně i solí, ještě chvíli povaříme.
Doporučení:

Pokud vám zbude kousek masa z kolene, lze ho nakrájet a přidat do polévky jako další vložku. Pokud budete mít vývaru málo, stačí ho doplnit vodou na potřebné množství a dochutit polévkovým kořením nebo bujónem.

Poznámka:

Recept na vařené vepřové koleno najdete zde: Vařené vepřové koleno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy