Jednoduchý recept na využití vývaru po vaření vepřového kolena. Je to vlastně jen ve vývaru povařená zelenina ochucená kořením, doplněná o zvláště ve vodě uvařené kroupy.
Ingredience:
1,5 l | vývaru vzniklého po vaření ovarového kolena |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | brambory |
2 ks | mrkve |
1 ks | petržele |
1 ks | kousek celeru |
2 hrsti | krup |
majoránka | |
pepř | |
sůl | |
voda na uvaření krup |
Postup:
- Ve vodě uvaříme kroupy doměkka, ty pak scedíme a propláchneme vodou
- Do vývaru vložíme oloupané, na kostky pokrájené brambory, očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, vaříme, až zelenina změkne
- Do polévky vložíme kroupy, polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a případně i solí, ještě chvíli povaříme.
Pokud vám zbude kousek masa z kolene, lze ho nakrájet a přidat do polévky jako další vložku. Pokud budete mít vývaru málo, stačí ho doplnit vodou na potřebné množství a dochutit polévkovým kořením nebo bujónem.
Poznámka:Recept na vařené vepřové koleno najdete zde: Vařené vepřové koleno