REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařené fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pro začátečníky na vařené fazole, polotovar k dalšímu použití.


Ingredience:
250-300 gfazolí
voda na uvaření, aby byly fazole potopené a na dolití
sůl

Postup:

1. Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené
2. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou (aby byly stále potopené) a na mírném plameni vaříme skoro doměkka
3. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme, pak fazole zcedíme a necháme vychladnout
4. Takto připravené fazole dále použijeme dle příslušných receptur.

Doporučení:

Doba varu fazolí záleží především na jejich druhu. Běžně je vaříme 45-60 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy