REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařená uzená kotleta, dušený špenát a bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doměkka uvařené uzené, nakrájené na plátky a servírované s dušeným špenátem a domácími bramborovými knedlíky, pokrm ještě ozdobený osmaženou cibulkou.


Ingredience:
600 guzené kotlety v celku
voda
sůl
Na špenát:
300 g mraženého listového špenátu
1 vrchovatá lžícehladké mouky
1 lžícesádla
1/2 hrnkumléka
4 ksstroužky česneku
pepř
sůl
Na knedlíky:
1 kgbrambor
200 ghrubé mouky
100 gdětské krupičky
2 lžíceocta
2 lžičkysoli
2 ksvejce
voda
Ostatní:
3 ksmenší cibule
tuk

Postup:

1. Uzené maso uvaříme doměkka, po částečném zchládnutí vykostíme a nakrájíme na plátky
2. Připravíme špenát; na sádle osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, přidáme špenát (nerozmražujeme), přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek a na mírném plameni dusíme pokud špenát nepovolí, doladíme chutě, event. přidáme trochu vody dle požadované hustoty, nakonec promixujeme tyčovým mixérem
3. Připravíme bramborové knedlíky; brambory si den předem uvaříme v osolené vodě a ve slupce doměkka, pak chladné oloupeme a na jemno nastrouháme nebo proženeme lisem na brambory, přidáme ostatní suroviny a rychle vypracujeme těsto, utvoříme dva válečky a v osolené vodě při mírném varu vaříme 25 minut.
4. Tak 3 cibule nakrájené na kostičky osmažíme na tuku dozlatova a můžeme podávat, plátky masa, špenát a bramborové knedlíky, to vše ozdobené osmaženou cibulkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy