REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučník z mouky, cukru, vajec, medu, mléka a kakaa, plněný marcipánem a marmeládou, zdobený čokoládovou polevou.


Ingredience:
300 ghladké mouky
100 gcukru krupice
60 gtuku
20 gkakaa
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
6 lžicmléka
3 lžícemedu
1 lžičkaperníkového koření
1/2 sáčkukypřicího prášku
špetka soli
tuk a hrubá mouka na formu
Na náplň:
100 gmarcipánové hmoty
100 grybízové marmelády
Na ozdobení:
50 gmléčné čokoládové polevy
50 gbílé čokoládové polevy
perličky

Postup:

1. Změklý tuk metlou utřeme s krupicovým cukrem do husté a hladké pěny
2. Pak postupně všleháváme rozklepnutá vejce, vanilkový cukr, med a mléko
3. Nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku promísenou s práškem do pečiva, kakaem, solí a perníkovým kořením 4. Jednotlivé mističky formy na muffiny vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 20 minut, necháme vychladnout a potom vodorovně prokrojíme
5. Marcipánovou hmotu rozválíme na tenký plát, z kterého vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru shodném s průměrem muffinů
6. Spodní díl každého muffinu potřeme marmeládou, položíme kolečko marcipánu, potřeme opět marmeládou a přiklopíme vrchním dílem
7. Navrch dozdobíme muffiny čokoládovou polevou a perličkami.

Doporučení:

Samozřejmě muffiny můžeme zdobit i jinak, například bílkovou polevou, marcipánem, ztuženou šlehačkou, pudinkovým či máslovým krémem … foto u obrázku je pouze ilustrační, pro inspiraci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy