REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký moučník z mouky, cukru, vajec, medu, mléka a kakaa, plněný marcipánem a marmeládou, zdobený čokoládovou polevou.


Ingredience:
300 ghladké mouky
100 gcukru krupice
60 gtuku
20 gkakaa
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
6 lžicmléka
3 lžícemedu
1 lžičkaperníkového koření
1/2 sáčkukypřicího prášku
špetka soli
tuk a hrubá mouka na formu
Na náplň:
100 gmarcipánové hmoty
100 grybízové marmelády
Na ozdobení:
50 gmléčné čokoládové polevy
50 gbílé čokoládové polevy
perličky

Postup:

1. Změklý tuk metlou utřeme s krupicovým cukrem do husté a hladké pěny
2. Pak postupně všleháváme rozklepnutá vejce, vanilkový cukr, med a mléko
3. Nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku promísenou s práškem do pečiva, kakaem, solí a perníkovým kořením 4. Jednotlivé mističky formy na muffiny vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 20 minut, necháme vychladnout a potom vodorovně prokrojíme
5. Marcipánovou hmotu rozválíme na tenký plát, z kterého vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru shodném s průměrem muffinů
6. Spodní díl každého muffinu potřeme marmeládou, položíme kolečko marcipánu, potřeme opět marmeládou a přiklopíme vrchním dílem
7. Navrch dozdobíme muffiny čokoládovou polevou a perličkami.

Doporučení:

Samozřejmě muffiny můžeme zdobit i jinak, například bílkovou polevou, marcipánem, ztuženou šlehačkou, pudinkovým či máslovým krémem … foto u obrázku je pouze ilustrační, pro inspiraci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy