REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valtický řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky přeložené na půl, plněné podušenými žampióny smíchanými s vajíčky a pak podušené, v troše vody, doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětší vepřové řízky
1 ksvejce
150 gžampiónů
80 gmásla
50 mlbílého vína
1 lžíceoleje
hladká mouka
sůl

Postup:

1. Vepřové řízky dobře naklepeme
2. Na rozehřáté části másla osmažíme na plátky nakrájené žampióny, osolíme, vmícháme vejce a necháme ztuhnout
3. Směsí poklademe vždy 1/
2 řízku, maso přeložíme a okraje sklepneme paličkou nebo upevníme grilovacími jehlami
4. Naplněné plátky masa obalíme v hladké mouce a na zbytku rozehřátého másla a oleje po obou stranách opečeme, pak je podlijeme trochou teplé vody a dusíme doměkka
5. Před dohotovením podlijeme bílým vínem a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme opečené brambory nebo smažené hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy