REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valentýnské RED VELVET cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Red velvet je těsto připravené s červenou řepou, díky které získá vláčnost a načervenalou barvu. Můžete z něj připravit dort nebo právě tyto nadýchané cupcakes s vanilkovým krémem. Recept pro bezlepkáře!


Ingredience:
Suroviny na 12 cupcakes:
Suroviny na tekutou směs:
2/3 hrnkumléka (lze použít i alternativní kokosové nebo mandlové)
1/3 hrnkuolivového oleje
2 ksvejce
1 ksmenší uvařená najemno nastrouhaná červená řepa
Sypká směs:
1 hrnekšpaldové mouky
1/3 hrnkumletých mandlí
2 sáčkyAPINAT cacao
2 lžícemedu
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkasody
Krém na ozdobu:
150 gtvarohu
100 gsýra Philadelphia nebo Lučina
1 lžícemedu
1/2 sáčkuvanilkového pudinku SLIMBEL SYSTEM
Ostatní:
papírové košíčky na muffiny
ovoce na ozdobu, pokud nějaké máta

Postup:
  1. Začněte přípravou krému na ozdobu cupcakes. Vidličkou našlehejte tvaroh, sýr, med a pudink SLIMBEL SYSTEM, až vznikne hustý krém, dejte jej do ledničky vychladit.
  2. Předehřejte si troubu na 160 °C a připravte si formu na muffiny. Silikonovou není potřeba vymazávat, teflonovou vymažte tukem a vysypte mletými mandlemi.
  3. V jedné nádobě smíchejte všechny suroviny na sypkou směs a v další nádobě všechny suroviny na tekutou směs.
  4. Pak tekutou směs přidejte k suché směsi a vymíchejte hladké těsto.
  5. Naplňte formičky na muffiny těstem zhruba do 2/3 a pečte 25–30 minut na 160 °C. Jestli jsou muffiny hotové, vyzkoušejte špejlí. Když se těsto nelepí, máte upečeno.
  6. Muffiny vyklopte a nechejte vychladnout. Na závěr ozdobte připraveným krémem a případně ovocem.
Poznámka:

Recept k článku: Láska prochází žaludkem, nejen na Valentýna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy