REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valentýnské RED VELVET cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Red velvet je těsto připravené s červenou řepou, díky které získá vláčnost a načervenalou barvu. Můžete z něj připravit dort nebo právě tyto nadýchané cupcakes s vanilkovým krémem. Recept pro bezlepkáře!


Ingredience:
Suroviny na 12 cupcakes:
Suroviny na tekutou směs:
2/3 hrnkumléka (lze použít i alternativní kokosové nebo mandlové)
1/3 hrnkuolivového oleje
2 ksvejce
1 ksmenší uvařená najemno nastrouhaná červená řepa
Sypká směs:
1 hrnekšpaldové mouky
1/3 hrnkumletých mandlí
2 sáčkyAPINAT cacao
2 lžícemedu
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkamleté skořice
1 lžičkasody
Krém na ozdobu:
150 gtvarohu
100 gsýra Philadelphia nebo Lučina
1 lžícemedu
1/2 sáčkuvanilkového pudinku SLIMBEL SYSTEM
Ostatní:
papírové košíčky na muffiny
ovoce na ozdobu, pokud nějaké máta

Postup:
  1. Začněte přípravou krému na ozdobu cupcakes. Vidličkou našlehejte tvaroh, sýr, med a pudink SLIMBEL SYSTEM, až vznikne hustý krém, dejte jej do ledničky vychladit.
  2. Předehřejte si troubu na 160 °C a připravte si formu na muffiny. Silikonovou není potřeba vymazávat, teflonovou vymažte tukem a vysypte mletými mandlemi.
  3. V jedné nádobě smíchejte všechny suroviny na sypkou směs a v další nádobě všechny suroviny na tekutou směs.
  4. Pak tekutou směs přidejte k suché směsi a vymíchejte hladké těsto.
  5. Naplňte formičky na muffiny těstem zhruba do 2/3 a pečte 25–30 minut na 160 °C. Jestli jsou muffiny hotové, vyzkoušejte špejlí. Když se těsto nelepí, máte upečeno.
  6. Muffiny vyklopte a nechejte vychladnout. Na závěr ozdobte připraveným krémem a případně ovocem.
Poznámka:

Recept k článku: Láska prochází žaludkem, nejen na Valentýna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy