REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Láska prochází žaludkem, nejen na Valentýna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února. Den je ideální záminkou pro zamilované páry, aby si připomněli svou lásku, udělali pro sebe něco hezkého, dopřáli si chvíli jen pro sebe. Není to původně český svátek a mnoho lidí ho popisuje jako komerční den, na kterém obchodníci vydělávají. Pro něžné duše je ale Valentýn stále svátkem lásky a řekněme cvičením na náš tradiční První máj.


Sladké vede

Svátku nemusíte přikládat velkou váhu, ani nemusíte utrácet velké finanční sumy za dárky pro milovanou osobu. O tom přece láska není. Oslavit Valentýna můžete v poklidné intimní atmosféře doma. Dopřát si romantickou večeři, popovídat si s druhou polovičkou, a to bez jakéhokoli okolního ruchu. Co víc si přát.

V tento zamilovaný den vedou bezesporu nejrůznější sladkosti. Obchodní centra lákají na Valentýnské akce a výrobci své produkty balí do rozverných barev ve škále červené a růžové. Srdíčka, kam se podíváte. Jenže ani sladkost není pro každého. V období blížících se jarních dní se mnozí rozhodli na sobě zapracovat. To spočívá ve zdravé stravě, pravidelnému pohybu a odepření si jednoduchých sacharidů – cukrů. S receptem, který vám přinášíme, se ovšem omezovat nemusíte.

Přichystejte si vlastní dezert. Jednoduchý na přípravu, stejně jako na trávení. To je na Valentýnský večer přece ideální.

 

 

Zamilovaný pudink na Valentýna

Recept: Mgr. Alena Přídová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Ingredience:

  • Sáček proteinového pudinku se sníženým obsahem tuku SLIMBEL SYSTÉM* vanilka a čokoláda
  • Voda nebo polotučné mléko
  • Bobulovité ovoce – jahody, maliny, borůvky…
  • Sáček kakaa APINAT* se sníženým obsahem tuku

Postup:

Na dno sklenice vložíme bobulovité ovoce. Pudink připravíme dle návodu s vodou nebo mlékem a vlijeme do sklenice. Necháme ztuhnout. Poté ozdobíme bobulovým ovoce a vanilkový pudink můžeme posypat kakaem APINAT.

*Pudink SLIMBEL SYSTEM a kakao APINAT lze zakoupit pouze ve výživové poradně NATURHOUSE

 

Další recept k článku:

 

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

Zapomenuté topinambury mají opět zelenou

Topinambury se v Čechách pěstují od 17. století. V době třicetileté války zachránily mnoho obyvatel před hladomorem, stejně, jako v Americe přistěhovalce. Naučili je pěstovat a konzumovat indiáni z kmene Topinambus, podle kterého dostali své jméno – topinambury. Do Evropy je přivezli v roce 1607 námořníci a jako první se začaly pěstovat ve Francii, přes Německo se pak dostaly do Čech.

číst dále ...

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

číst dále ...

Pernerka uvádí 3 vlastní směsi na domácí pečení chleba

Do portfolia české značky Pernerka přibyly 3 pečící směsi pro přípravu chleba v pohodlí domova. Pro směsi je charakteristická rychlá a snadná příprava, v rámci níž je třeba ke směsi pouze přidat vodu a chléb nechat vykynout. K dostání je vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný chléb. Chleby vynikají výbornou chutí a vysokým podílem vlákniny.

číst dále ...

Špajz nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny

Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?

číst dále ...

Bohatství ukryté pod slupkou buráků

Arašídy, buráky nebo burské oříšky, všechna označení nesou plody podzemnice olejné, které většina z nás považuje za oříšky, přestože se jedná o luštěninu. Arašídy však díky své chuti přesto zůstanou pro většinu z nás oříšky, které si budeme dopřávat ještě s větší chutí, jakmile zjistíme, jaké bohatství se ukrývá pod jejich skořápkou.

číst dále ...

Houba, kterou můžeme sbírat po celý rok

Jedním z jedlých druhů, který na počasí nekouká a snáší i mrazy, roste tedy po celý rok, k těmto houbám patří boltcovitka bezová – Auricularia auricula – judea, známá spíše pod lidovým názvem Jidášovo ucho. Podle pověsti Jidáš zradil Ježíše za 30 stříbrných a pak se oběsil na bezu černém (některé zdroje tuto pověst vyvrací, jednalo se o keř zmarlika – Cercis, známý keř je zmarlika jidášova – Cercis siliquastrum, zvaný též Jidášův strom).

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy