REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Láska prochází žaludkem, nejen na Valentýna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února. Den je ideální záminkou pro zamilované páry, aby si připomněli svou lásku, udělali pro sebe něco hezkého, dopřáli si chvíli jen pro sebe. Není to původně český svátek a mnoho lidí ho popisuje jako komerční den, na kterém obchodníci vydělávají. Pro něžné duše je ale Valentýn stále svátkem lásky a řekněme cvičením na náš tradiční První máj.


Sladké vede

Svátku nemusíte přikládat velkou váhu, ani nemusíte utrácet velké finanční sumy za dárky pro milovanou osobu. O tom přece láska není. Oslavit Valentýna můžete v poklidné intimní atmosféře doma. Dopřát si romantickou večeři, popovídat si s druhou polovičkou, a to bez jakéhokoli okolního ruchu. Co víc si přát.

V tento zamilovaný den vedou bezesporu nejrůznější sladkosti. Obchodní centra lákají na Valentýnské akce a výrobci své produkty balí do rozverných barev ve škále červené a růžové. Srdíčka, kam se podíváte. Jenže ani sladkost není pro každého. V období blížících se jarních dní se mnozí rozhodli na sobě zapracovat. To spočívá ve zdravé stravě, pravidelnému pohybu a odepření si jednoduchých sacharidů – cukrů. S receptem, který vám přinášíme, se ovšem omezovat nemusíte.

Přichystejte si vlastní dezert. Jednoduchý na přípravu, stejně jako na trávení. To je na Valentýnský večer přece ideální.

 

 

Zamilovaný pudink na Valentýna

Recept: Mgr. Alena Přídová, hlavní výživová poradkyně NATURHOUSE, Foto: Ing. Petr Kouble

Ingredience:

  • Sáček proteinového pudinku se sníženým obsahem tuku SLIMBEL SYSTÉM* vanilka a čokoláda
  • Voda nebo polotučné mléko
  • Bobulovité ovoce – jahody, maliny, borůvky…
  • Sáček kakaa APINAT* se sníženým obsahem tuku

Postup:

Na dno sklenice vložíme bobulovité ovoce. Pudink připravíme dle návodu s vodou nebo mlékem a vlijeme do sklenice. Necháme ztuhnout. Poté ozdobíme bobulovým ovoce a vanilkový pudink můžeme posypat kakaem APINAT.

*Pudink SLIMBEL SYSTEM a kakao APINAT lze zakoupit pouze ve výživové poradně NATURHOUSE

 

Další recept k článku:

 

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy