Tartaletky, to je druh dezertu, který vypadá dokonale a chutná ještě lépe. Košíčky lze předpéct i několik dní dopředu a později naplnit čímkoliv, co máte rádi. Díky tomu, že jsou tak dekorativní, hodí se jako dezert při různých slavnostních příležitostech. Vyzkoušejte je upéci svému miláčkovi například na Valentýna, určitě budou mít velký úspěch.
Ingredience:
1 balení | Linecké cukroví bez lepku Labeta |
1 balení | Puding čokoládový bez lepku Labeta |
100 g | másla |
1 ks | vejce |
300-400 ml | mléka |
2-3 lžíce | cukru |
ovoce na ozdobení | |
formičky na tartaletky |
Postup:
- Připravíme si těsto na linecké cukroví dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky.
- Těsto ve formičkách propícháme vidličkou, ze zbytků těsta vykrojíme malá srdíčka a vše dáme péct na 10 min při teplotě 180 °C.
- Mezitím si nachystáme čokoládový puding podle návodu na sáčku – použijte jen polovinu mléka, aby byl hustý.
- Hotový puding rozdělíme do předpečených tartaletek, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 10-15 min.
- Nakonec tartaletky ozdobíme ovocem a lineckými srdíčky.
Recept k článku: Dezerty z lásky