REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvaroh s čokoládovou hlínou a kytičkami (bezlepkový)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi kreativní dezert, který ani nevypadá, že je k jídlu. Ale opak je pravdou! Je velice chutný!


Ingredience:
Na čokoládový tvaroh:
500 gměkkého polotučného tvarohu
150 gkvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
150 gsmetany ke šlehání
Na čokoládovou hlínu:
125 gmandlové mouky
125 grýžových vloček
125 gcukru krupice
80 gHery máslová příchuť
50 gkakaa

Postup:
  1. Troubu si předehřejte na 140 °C, Heru rozpusťte
  2. Rýžové vločky dejte do výkonného mixéru a rozmixujte na hladkou směs
  3. V míse smíchejte rozmixované vločky, mandlovou mouku, cukr krupici a kakao, až je směs promíchaná, přidejte rozpuštěnou Heru, důkladně promíchejte
  4. Na plech rozložte pečící papír, připravenou „hlínu“ vysypejte na plech a roztáhněte na stejnoměrně vysokou vrstvu
  5. Pečte v troubě 10 minut, po vytažení z trouby nechejte úplně vychladnout a opět promíchejte „Hlína“ je hotová
  6. V malém hrnečku přiveďte k varu smetanu, odstavte z plotny a do smetany rozlámejte čokoládu, nechejte pět minut stát, rozmíchejte malou metličkou dohladka, nechejte chvilku vychladnout, směs může být vlažná, nesmí být horká
  7. Do kuchyňského robota se šlehací metlou dejte tvaroh a přidejte k němu čokoládovo smetanovou směs, společně šlehejte, až vznikne hladký, nadýchaný krém, přimíchejte do něj 10 lžic čokoládové hlíny
  8. Připravte si skelničky, v těch tento dezert nejlépe vynikne, na dno skleniček dejte trochu hlíny, na ni vrstvu tvarohového krému a nahoru opět hlínu, klidně můžete přidat ještě vrstvu ovoce. A co jiného do hlíny než kytičky? Skvěle vypadají i lesní jahody. Pohrajte si, udělejte jedlou zahrádku co nejveselejší!
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Bauer nebo Sacher

Bauer Hotel Group, který provozuje gastronomické ikony jako restauraci U Prince, Terasu U Prince a zážitkovou gurmánskou perlu DEER, představuje sladké novinky. Dlouholetým cukrářským mistrem je Vojta Řehák. Právě on před deseti lety vymyslel spolu s panem Bauerem dort plný hořké a bílé čokolády, který se podával a podává na Staroměstském náměstí v restauraci i horní terase U Prince. Základem mu byl rodinný recept rodiny Bauerů, který šéfcukrář Vojta předělal do moderního gastronomického dezertu. Nyní plně dostál mezinárodního věhlasu v hodnoceních nestranných tuzemských a zahraničních průvodců, že došlo k povýšení z dezertu na rodinný dezert.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy