REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvaroh s čokoládovou hlínou a kytičkami (bezlepkový)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi kreativní dezert, který ani nevypadá, že je k jídlu. Ale opak je pravdou! Je velice chutný!


Ingredience:
Na čokoládový tvaroh:
500 gměkkého polotučného tvarohu
150 gkvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
150 gsmetany ke šlehání
Na čokoládovou hlínu:
125 gmandlové mouky
125 grýžových vloček
125 gcukru krupice
80 gHery máslová příchuť
50 gkakaa

Postup:
  1. Troubu si předehřejte na 140 °C, Heru rozpusťte
  2. Rýžové vločky dejte do výkonného mixéru a rozmixujte na hladkou směs
  3. V míse smíchejte rozmixované vločky, mandlovou mouku, cukr krupici a kakao, až je směs promíchaná, přidejte rozpuštěnou Heru, důkladně promíchejte
  4. Na plech rozložte pečící papír, připravenou „hlínu“ vysypejte na plech a roztáhněte na stejnoměrně vysokou vrstvu
  5. Pečte v troubě 10 minut, po vytažení z trouby nechejte úplně vychladnout a opět promíchejte „Hlína“ je hotová
  6. V malém hrnečku přiveďte k varu smetanu, odstavte z plotny a do smetany rozlámejte čokoládu, nechejte pět minut stát, rozmíchejte malou metličkou dohladka, nechejte chvilku vychladnout, směs může být vlažná, nesmí být horká
  7. Do kuchyňského robota se šlehací metlou dejte tvaroh a přidejte k němu čokoládovo smetanovou směs, společně šlehejte, až vznikne hladký, nadýchaný krém, přimíchejte do něj 10 lžic čokoládové hlíny
  8. Připravte si skelničky, v těch tento dezert nejlépe vynikne, na dno skleniček dejte trochu hlíny, na ni vrstvu tvarohového krému a nahoru opět hlínu, klidně můžete přidat ještě vrstvu ovoce. A co jiného do hlíny než kytičky? Skvěle vypadají i lesní jahody. Pohrajte si, udělejte jedlou zahrádku co nejveselejší!
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy