REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvaroh s čokoládovou hlínou a kytičkami (bezlepkový)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi kreativní dezert, který ani nevypadá, že je k jídlu. Ale opak je pravdou! Je velice chutný!


Ingredience:
Na čokoládový tvaroh:
500 gměkkého polotučného tvarohu
150 gkvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
150 gsmetany ke šlehání
Na čokoládovou hlínu:
125 gmandlové mouky
125 grýžových vloček
125 gcukru krupice
80 gHery máslová příchuť
50 gkakaa

Postup:
  1. Troubu si předehřejte na 140 °C, Heru rozpusťte
  2. Rýžové vločky dejte do výkonného mixéru a rozmixujte na hladkou směs
  3. V míse smíchejte rozmixované vločky, mandlovou mouku, cukr krupici a kakao, až je směs promíchaná, přidejte rozpuštěnou Heru, důkladně promíchejte
  4. Na plech rozložte pečící papír, připravenou „hlínu“ vysypejte na plech a roztáhněte na stejnoměrně vysokou vrstvu
  5. Pečte v troubě 10 minut, po vytažení z trouby nechejte úplně vychladnout a opět promíchejte „Hlína“ je hotová
  6. V malém hrnečku přiveďte k varu smetanu, odstavte z plotny a do smetany rozlámejte čokoládu, nechejte pět minut stát, rozmíchejte malou metličkou dohladka, nechejte chvilku vychladnout, směs může být vlažná, nesmí být horká
  7. Do kuchyňského robota se šlehací metlou dejte tvaroh a přidejte k němu čokoládovo smetanovou směs, společně šlehejte, až vznikne hladký, nadýchaný krém, přimíchejte do něj 10 lžic čokoládové hlíny
  8. Připravte si skelničky, v těch tento dezert nejlépe vynikne, na dno skleniček dejte trochu hlíny, na ni vrstvu tvarohového krému a nahoru opět hlínu, klidně můžete přidat ještě vrstvu ovoce. A co jiného do hlíny než kytičky? Skvěle vypadají i lesní jahody. Pohrajte si, udělejte jedlou zahrádku co nejveselejší!
Poznámka:

Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy