Velmi kreativní dezert, který ani nevypadá, že je k jídlu. Ale opak je pravdou! Je velice chutný!
Ingredience:
Na čokoládový tvaroh: | |
500 g | měkkého polotučného tvarohu |
150 g | kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa |
150 g | smetany ke šlehání |
Na čokoládovou hlínu: | |
125 g | mandlové mouky |
125 g | rýžových vloček |
125 g | cukru krupice |
80 g | Hery máslová příchuť |
50 g | kakaa |
Postup:
- Troubu si předehřejte na 140 °C, Heru rozpusťte
- Rýžové vločky dejte do výkonného mixéru a rozmixujte na hladkou směs
- V míse smíchejte rozmixované vločky, mandlovou mouku, cukr krupici a kakao, až je směs promíchaná, přidejte rozpuštěnou Heru, důkladně promíchejte
- Na plech rozložte pečící papír, připravenou „hlínu“ vysypejte na plech a roztáhněte na stejnoměrně vysokou vrstvu
- Pečte v troubě 10 minut, po vytažení z trouby nechejte úplně vychladnout a opět promíchejte „Hlína“ je hotová
- V malém hrnečku přiveďte k varu smetanu, odstavte z plotny a do smetany rozlámejte čokoládu, nechejte pět minut stát, rozmíchejte malou metličkou dohladka, nechejte chvilku vychladnout, směs může být vlažná, nesmí být horká
- Do kuchyňského robota se šlehací metlou dejte tvaroh a přidejte k němu čokoládovo smetanovou směs, společně šlehejte, až vznikne hladký, nadýchaný krém, přimíchejte do něj 10 lžic čokoládové hlíny
- Připravte si skelničky, v těch tento dezert nejlépe vynikne, na dno skleniček dejte trochu hlíny, na ni vrstvu tvarohového krému a nahoru opět hlínu, klidně můžete přidat ještě vrstvu ovoce. A co jiného do hlíny než kytičky? Skvěle vypadají i lesní jahody. Pohrajte si, udělejte jedlou zahrádku co nejveselejší!
Zdroj: Recept od blogerky Elly, další si můžete prohlédnout zde: www.bohynekuchyne.cz