REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toffifee řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na bezlepkové mlsání z dílny Margaret & Josefa. Jde o dvě těsta upečená v troubě ve formě placek, ty pak naplněné karamelovým krémem a nasekanými Toffifee bonbóny, zdobené opět krémem, Toffifee bonbóny a oříšky. O tenhle recept nás prosili naše děti. Je tedy bez lepku, ale není sugar free jak je u nás zvykem. Obvykle jsou naše recepty přirozeně bez lepku, laktózy a cukru. Téhle výzvě a smutným očím nešlo odolat. A tak vznikly tyto lehké a nejen našimi dětmi milované Toffifee řezy.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekrýžové mouky Labeta
3 lžíceGranka nebo 1,5 lžíce kakaa
1 lžícemásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
1/2 sáčkukypřícího prášku Labeta bez lepku
1 ksvejce
Na karamelovou polevu:
1/2 hrnkutřtinového cukru
1/3 ksmásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
Na krém:
polovinu karamelové hmoty, kterou jsme si uvařili
3 kelímkyzakysané smetany
Na ozdobu:
1 baleníToffifee
lískové ořechy

Postup:
  1. Troubu si předehřejeme na 160° a jdeme si vyrobit karamelovou polevu.
  2. Do kastrůlku si dáme rozpustit máslo a přidáme do ní cukr, plotnu máme na nízkém stupni.
  3. Za stálého míchání necháme karamelizovat, když se začne přichytávat na dno kastrůlku, tak postupně přiléváme smetanu na šlehání.
  4. Za stálého promíchávání postupně doléváme zbytek smetany. Hotovo máme, když se nám vše spojí v jednotnou tekutou hmotu. Poté odstavíme z plotny.
  5. Všechny suroviny na těsto umixujeme na hladkou hmotu a tu necháme 10 min odstát. Poté jí opět promixujeme a rozdělíme na dvě části. Těsto dáme do silikonové formy nebo do dortové formy vyložené pečícím papírem. Nejdříve upečeme jednu placku a poté druhou. Máme-li velkou troubu a více forem, můžeme je upéct obě najednou. Pečeme cca 12 min., dle své trouby. Poté necháme placky vychladnout, vysoké jsou asi 1 cm každá.
  6. Náplň: Polovinu z karamelové hmoty a tři zakysané smetany smícháme dohromady, až se vše propojí.
  7. Hotovým krémem bohatě pomažeme první placku a poté jí posypeme nasekaným toffifee. Zaklopíme druhou plackou a opět potřeme krémem. Na krém dáme zbylou karamelovou hmotu a ozdobíme oříšky a toffifee.
  8. Dáme alespoň na 1 hodinu do chladu.
Poznámka:

Recept z kuchyně Bezlepkové Margottky, autorů kuchařky Srdcem v kuchyni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy