REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toffifee řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na bezlepkové mlsání z dílny Margaret & Josefa. Jde o dvě těsta upečená v troubě ve formě placek, ty pak naplněné karamelovým krémem a nasekanými Toffifee bonbóny, zdobené opět krémem, Toffifee bonbóny a oříšky. O tenhle recept nás prosili naše děti. Je tedy bez lepku, ale není sugar free jak je u nás zvykem. Obvykle jsou naše recepty přirozeně bez lepku, laktózy a cukru. Téhle výzvě a smutným očím nešlo odolat. A tak vznikly tyto lehké a nejen našimi dětmi milované Toffifee řezy.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekrýžové mouky Labeta
3 lžíceGranka nebo 1,5 lžíce kakaa
1 lžícemásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
1/2 sáčkukypřícího prášku Labeta bez lepku
1 ksvejce
Na karamelovou polevu:
1/2 hrnkutřtinového cukru
1/3 ksmásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
Na krém:
polovinu karamelové hmoty, kterou jsme si uvařili
3 kelímkyzakysané smetany
Na ozdobu:
1 baleníToffifee
lískové ořechy

Postup:
  1. Troubu si předehřejeme na 160° a jdeme si vyrobit karamelovou polevu.
  2. Do kastrůlku si dáme rozpustit máslo a přidáme do ní cukr, plotnu máme na nízkém stupni.
  3. Za stálého míchání necháme karamelizovat, když se začne přichytávat na dno kastrůlku, tak postupně přiléváme smetanu na šlehání.
  4. Za stálého promíchávání postupně doléváme zbytek smetany. Hotovo máme, když se nám vše spojí v jednotnou tekutou hmotu. Poté odstavíme z plotny.
  5. Všechny suroviny na těsto umixujeme na hladkou hmotu a tu necháme 10 min odstát. Poté jí opět promixujeme a rozdělíme na dvě části. Těsto dáme do silikonové formy nebo do dortové formy vyložené pečícím papírem. Nejdříve upečeme jednu placku a poté druhou. Máme-li velkou troubu a více forem, můžeme je upéct obě najednou. Pečeme cca 12 min., dle své trouby. Poté necháme placky vychladnout, vysoké jsou asi 1 cm každá.
  6. Náplň: Polovinu z karamelové hmoty a tři zakysané smetany smícháme dohromady, až se vše propojí.
  7. Hotovým krémem bohatě pomažeme první placku a poté jí posypeme nasekaným toffifee. Zaklopíme druhou plackou a opět potřeme krémem. Na krém dáme zbylou karamelovou hmotu a ozdobíme oříšky a toffifee.
  8. Dáme alespoň na 1 hodinu do chladu.
Poznámka:

Recept z kuchyně Bezlepkové Margottky, autorů kuchařky Srdcem v kuchyni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy