REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toffifee řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na bezlepkové mlsání z dílny Margaret & Josefa. Jde o dvě těsta upečená v troubě ve formě placek, ty pak naplněné karamelovým krémem a nasekanými Toffifee bonbóny, zdobené opět krémem, Toffifee bonbóny a oříšky. O tenhle recept nás prosili naše děti. Je tedy bez lepku, ale není sugar free jak je u nás zvykem. Obvykle jsou naše recepty přirozeně bez lepku, laktózy a cukru. Téhle výzvě a smutným očím nešlo odolat. A tak vznikly tyto lehké a nejen našimi dětmi milované Toffifee řezy.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekrýžové mouky Labeta
3 lžíceGranka nebo 1,5 lžíce kakaa
1 lžícemásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
1/2 sáčkukypřícího prášku Labeta bez lepku
1 ksvejce
Na karamelovou polevu:
1/2 hrnkutřtinového cukru
1/3 ksmásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
Na krém:
polovinu karamelové hmoty, kterou jsme si uvařili
3 kelímkyzakysané smetany
Na ozdobu:
1 baleníToffifee
lískové ořechy

Postup:
  1. Troubu si předehřejeme na 160° a jdeme si vyrobit karamelovou polevu.
  2. Do kastrůlku si dáme rozpustit máslo a přidáme do ní cukr, plotnu máme na nízkém stupni.
  3. Za stálého míchání necháme karamelizovat, když se začne přichytávat na dno kastrůlku, tak postupně přiléváme smetanu na šlehání.
  4. Za stálého promíchávání postupně doléváme zbytek smetany. Hotovo máme, když se nám vše spojí v jednotnou tekutou hmotu. Poté odstavíme z plotny.
  5. Všechny suroviny na těsto umixujeme na hladkou hmotu a tu necháme 10 min odstát. Poté jí opět promixujeme a rozdělíme na dvě části. Těsto dáme do silikonové formy nebo do dortové formy vyložené pečícím papírem. Nejdříve upečeme jednu placku a poté druhou. Máme-li velkou troubu a více forem, můžeme je upéct obě najednou. Pečeme cca 12 min., dle své trouby. Poté necháme placky vychladnout, vysoké jsou asi 1 cm každá.
  6. Náplň: Polovinu z karamelové hmoty a tři zakysané smetany smícháme dohromady, až se vše propojí.
  7. Hotovým krémem bohatě pomažeme první placku a poté jí posypeme nasekaným toffifee. Zaklopíme druhou plackou a opět potřeme krémem. Na krém dáme zbylou karamelovou hmotu a ozdobíme oříšky a toffifee.
  8. Dáme alespoň na 1 hodinu do chladu.
Poznámka:

Recept z kuchyně Bezlepkové Margottky, autorů kuchařky Srdcem v kuchyni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Leden, měsíc plný výzev a odhodlání, je již dávno za námi. Ten čas ale letí, je tu již konec února a vy jste se svým předsevzetím stále na začátku? Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne! Pomůže i záměna živočišných bílkovin za ty rostlinné. Zkuste to a zjistíte, že to není zase tak těžké.

číst dále ...

PODĚBRADKA – Video recept z YOU TUBE z kanálu “Když Vaří Babička”

Recepty od našich babiček máme všichni rádi. Jen se většinou neradi natáčejí na videa. Ale tahle babička to má jinak, ráda všem poradí, co si dobrého uvařit. Vyzkoušejte její recept na omáčku Poděbratku. Jde vlastně o takové vepřové kostky na paprice. V článku je i link na její kanál na YOU TUBE!

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

Banány Plantain dodají vašemu pokrmu tu pravou exotickou chuť

V Karibiku nebo Africe jsou banány Plantain neboli banány na vaření základní potravinou, které se ve zdejších kuchyních využívají stejně hojně jako u nás například banány. Na rozdíl od klasických žlutých banánů, které si dáváme běžně ke svačině, se Plantains musí uvařit, aby získaly svou specifickou chuť.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy