REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Toffifee řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na bezlepkové mlsání z dílny Margaret & Josefa. Jde o dvě těsta upečená v troubě ve formě placek, ty pak naplněné karamelovým krémem a nasekanými Toffifee bonbóny, zdobené opět krémem, Toffifee bonbóny a oříšky. O tenhle recept nás prosili naše děti. Je tedy bez lepku, ale není sugar free jak je u nás zvykem. Obvykle jsou naše recepty přirozeně bez lepku, laktózy a cukru. Téhle výzvě a smutným očím nešlo odolat. A tak vznikly tyto lehké a nejen našimi dětmi milované Toffifee řezy.


Ingredience:
Na těsto:
1 hrnekrýžové mouky Labeta
3 lžíceGranka nebo 1,5 lžíce kakaa
1 lžícemásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
1/2 sáčkukypřícího prášku Labeta bez lepku
1 ksvejce
Na karamelovou polevu:
1/2 hrnkutřtinového cukru
1/3 ksmásla
1 balení (250 ml)smetana na šlehání 33 %
Na krém:
polovinu karamelové hmoty, kterou jsme si uvařili
3 kelímkyzakysané smetany
Na ozdobu:
1 baleníToffifee
lískové ořechy

Postup:
  1. Troubu si předehřejeme na 160° a jdeme si vyrobit karamelovou polevu.
  2. Do kastrůlku si dáme rozpustit máslo a přidáme do ní cukr, plotnu máme na nízkém stupni.
  3. Za stálého míchání necháme karamelizovat, když se začne přichytávat na dno kastrůlku, tak postupně přiléváme smetanu na šlehání.
  4. Za stálého promíchávání postupně doléváme zbytek smetany. Hotovo máme, když se nám vše spojí v jednotnou tekutou hmotu. Poté odstavíme z plotny.
  5. Všechny suroviny na těsto umixujeme na hladkou hmotu a tu necháme 10 min odstát. Poté jí opět promixujeme a rozdělíme na dvě části. Těsto dáme do silikonové formy nebo do dortové formy vyložené pečícím papírem. Nejdříve upečeme jednu placku a poté druhou. Máme-li velkou troubu a více forem, můžeme je upéct obě najednou. Pečeme cca 12 min., dle své trouby. Poté necháme placky vychladnout, vysoké jsou asi 1 cm každá.
  6. Náplň: Polovinu z karamelové hmoty a tři zakysané smetany smícháme dohromady, až se vše propojí.
  7. Hotovým krémem bohatě pomažeme první placku a poté jí posypeme nasekaným toffifee. Zaklopíme druhou plackou a opět potřeme krémem. Na krém dáme zbylou karamelovou hmotu a ozdobíme oříšky a toffifee.
  8. Dáme alespoň na 1 hodinu do chladu.
Poznámka:

Recept z kuchyně Bezlepkové Margottky, autorů kuchařky Srdcem v kuchyni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy