Francouzské tartaletky jsou úžasný dezert. Malé košíčky z lineckého těsta s krémem a ovocem skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Zkuste si je připravit s pomerančovou náplní. Je to překvapivě jednoduché!
Ingredience:
1 balení | Linecké cukroví bez lepku |
100 g | másla |
75 g | cukru krupice |
100 ml | smetany |
3 ks | vejce |
1 ks | BIO pomeranč |
formičky na tartaletky |
Postup:
- Připravíme si těsto na linecké cukroví, dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky.
- Těsto ve formičkách propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min při teplotě 180° C.
- Mezitím si nachystáme pěnu z jednoho vajíčka, jednoho žloutku, šťávy a kůry z jednoho pomeranče a 75 g cukru krupice. Do směsi přimícháme 100 ml smetany.
- Náplň rozdělíme do předpečených tartaletek, zvýšíme teplotu ne 200 °C
- Pečeme v troubě tak dlouho, dokud v tartaletkách náplň neztuhne (cca 15-20 min).
Recept publikovaný s laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla a vyfotila a umožnila nám jeho použití. Zdroj: Labeta.cz