„Žádné starosti s vymýšlením bezlepkového korpusu. Máme tu pro vás jednoduché řešení a super nápad, jak použít bezlepkovou směs na muffiny. Zatímco se korpus peče, připravíte osvědčený krém. Díky němu je z obyčejné buchty slavnostní dezert, který zmizí raz dva.“
Ingredience:
Na korpus: | |
1 balení | Muffiny bez lepku Labeta |
200 ml | mléka |
100 ml | rostlinného oleje |
3 ks | vejce |
Na krém: | |
1 balení | Pudingu s vanilkovou příchutí bez lepku Labeta |
250 ml | mléka |
1 ks (250 g) | tučný tvaroh ve vaničce |
1 kelímek | husté zakysané smetany (ideálně 30 %) |
několik lžic jemně mletého cukru nebo jiného sladila dle chuti |
Postup:
- Jako základ moučníku využijte směs na bezlepkové muffiny. Jednoduše ji připravte během minutky dle návodu a vlijte na menší plech vyložený pečicím papírem. Plech doporučujeme ve velikosti 33 x 25 cm, aby byl moučník ve výsledku „akorát vysoký“.
- Pečte do zlatova na 175 °C asi 25 minut.
- Vanilkový pudingový prášek bez lepku důkladně rozmíchejte s 250 ml mléka a 2 lžícemi cukru nebo jiné alternativy. Přiveďte k varu a na mírném stupni míchejte do zhoustnutí. Do této pudingové báze dáváme záměrně poloviční množství mléka než na klasický puding, aby vznikla hutná hmota.
- Puding nechte mírně vychladnout a během chladnutí promíchejte.
- Puding ve větší nádobě pomocí metliček vyšlehejte do hladka a postupně zapracujte tvaroh a zakysanou smetanu. Výsledkem je hladký jemný krém, který můžete dosladit, jak vám vyhovuje.
- Krém pomocí stěrky naneste na vychladlý korpus. Vidličkou můžete do krému udělat ozdobné vlnky a na závěr moučník decentně poprašte kakaem.
zdroj: labeta.cz