REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valašské pečáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nebo kostky pokrájené brambory, zapečené v troubě na sucho, pak promíchané se sádlem, česnekem a solí.


Ingredience:
1 kgbrambor
150 gsádla
2-4 ksstroužky česneku
sůl dle chuti

Postup:

1. Nejlépe stejně velké brambory důkladně oloupeme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky nebo čtvrtky
2. Vyskládáme je na sádlem vytřený plech (požijeme jen malé množství sádla) a dáme do trouby, pečeme při 200 °C dozlatova
3. Než se brambory upečou, utřeme česnek se solí a promícháme ho se sádlem
4. Upečené brambory promícháme s ochuceným sádlem a podáváme jako přílohu k masu, nebo i samostatný chod spolu s kyselým mlékem nebo kefírem.

Doporučení:

V původním receptu se brambory pekly na sucho, bez vymazání plechu … V některých receptech se do pečáků přidávalo i uzené, cibule nebo bylinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy