REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vamberecká pochoutka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha hlavně k uzeninám.


Ingredience:
1 kgbrambor
0,5 kgjablek
1 ksvelké cibule
cukr
ocet
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme, oloupeme a umeleme na masovém strojku
2. Jablka oloupeme, pokrájíme na menší kousky, zbavíme jaderníku, uvaříme ve sladké vodě s trochou octa do poloměkka
3. Jablka přidáme k bramborům, osolíme, trochu osladíme a našleháme
4. Rendlík vymažeme tukem, naplníme směsí, poklademe na povrchu jemně nakrájenou cibulí a rychle, v troubě vyhřáté na 190-200 °C, zapečeme.

Doporučení:

Kdo rád kyselejší, může směs přikyselit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy