REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šoulet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šoulet je původní židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, v tomto případě hrachu a krup. Většinou se servíruje jako příloha k uzenému nebo opečeným klobáskám.


Ingredience:
200 ghrachu
150 gkrup
100 ganglické slaniny
3 lžícesádla
2-3 ksstroužky česneku
1 kscibule
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Přebraný, propláchnutý a den předem namočený hrách uvaříme doměkka, v jiném hrnci uvaříme doměkka také kroupy
2. Okapané luštěniny spolu promícháme, osolíme je, opepříme, přidáme majoránku, rozetřený česnek a na sádle zpěněnou cibuli spolu s kostičkami opečené anglické slaniny
3. Směs dobře promícháme a poklademe ji do sádlem vymaštěného pekáče
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pokrm zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy