Svačinový salát z uvařených vajíček, šunky, brambor, majonézy a dalších ingrediencí.
Ingredience:
150 g | vařených brambor |
100 g | sterilovaného nebo vařeného celeru |
100 g | šunky |
4 lžíce | uvařeného hrášku |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 malý kelímek | majonézy |
6 ks | natvrdo uvařených vajec |
2 ks | rajčata |
1/2 ks | salátové okurky i se slupkou |
1/2 ks | cibule |
citronová šťáva | |
hlávkový salát | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory, šunku, celer, vejce, opranou okurku, rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy
2. Přidáme měkký hrášek a lžíci hladké hořčice, vše osolíme, okořeníme pepřem, zakápneme citronovou šťávou a dobře promícháme s majonézou
3. Na dezertní talířky rozložíme oprané listy hlávkového salátu, na ně upravíme porce salátu, podáváme například s loupáčky.