REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svačinový salát z uvařených vajíček, šunky, brambor, majonézy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
150 gvařených brambor
100 gsterilovaného nebo vařeného celeru
100 gšunky
4 lžíceuvařeného hrášku
1 lžíceplnotučné hořčice
1 malý kelímekmajonézy
6 ksnatvrdo uvařených vajec
2 ksrajčata
1/2 kssalátové okurky i se slupkou
1/2 kscibule
citronová šťáva
hlávkový salát
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory, šunku, celer, vejce, opranou okurku, rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy
2. Přidáme měkký hrášek a lžíci hladké hořčice, vše osolíme, okořeníme pepřem, zakápneme citronovou šťávou a dobře promícháme s majonézou
3. Na dezertní talířky rozložíme oprané listy hlávkového salátu, na ně upravíme porce salátu, podáváme například s loupáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy