Tak tuto omeletu jsem si v mládí připravoval často ke snídani, či tehdy, když mě honila mlsná a já doma neměl nic sladkého. Dnes si ji občas udělám k dobré kávě jako dezert.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
2 vrchovaté lžíce | hladké mouky |
2 vrchovaté lžíce | moučkového cukru |
1 ks | větší vejce |
mléko nebo voda dle potřeby | |
olej na smažení |
Postup:
- Ve větším hrnku metličkou nebo vidličkou rozšleháme jedno vejce.
- K vejci přidáme mouku a cukr, nalijeme trochu mléka nebo vody, rozšleháme, těstíčko by mělo být hustější tekuté konzistence, o něco hustší, než na klasické palačinky.
- Na nepřilnavou pánev kápneme trochu oleje, necháme ho rozpálit, pak nalijeme těstíčko, necháme zespodu zezlátnou, pak omeletu překlopíme a opečeme dozlatova i z druhé strany.
- Přendáme na talíř a horké servírujeme jen tak, nebo posypané moučkovým cukrem či postříkané topingem.
Takto připravenou omeletu na sladko lze samozřejmě podávat ještě dozdobenou čerstvým nebo kompotovým ovocem, šlehačkou a podobně.