REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzly z pizza těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené pečivo z mouky, vody, kvasnic a olivového oleje, posypané mákem a solí, potřené česnekovým olejem nebo máslem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky + na pomoučení
200 mlteplé vody
1 lžičkainstantního droždí
1 lžičkasoli
1 lžíceolivového oleje
Na dohotovení:
4 lžíceolivového oleje
4 ksstroužků česneku
mák na posypání
máslo na potření
hrubá sůl

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl a droždí, uděláme důlek, nalijeme do něho teplou vodu i olivový olej a vařečkou mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké a pružné těsto, které pak ještě prohněteme na pomoučeném vále
2. Pak z těsta naděláme zhruba 14 bochánků, každý vyválíme do válečku, pak ho chytneme za oba konce a uděláme klasický jednoduchý uzel
3. Uzly rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme lžící olivového oleje, polovinu posypeme hrubou solí, polovinu mákem, vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 15-20 minut
4. Mezitím v rendlíku rozehřejeme zbylý olivový olej, přidáme oloupané na jemno nasekané stroužky česneku a asi 3 minuty opečeme
5. Upečené uzly se solí potřeme česnekovým olejem a makové máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy