REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený kapr sterilovaný II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obrané maso z vyuzeného kapra zalité olejem a sterilované.


Ingredience:
uzený kapr
zrnka černého pepře
zrnka nového koření
bobkové listy
cibule
kvalitní olej

Postup:

1. Uzeného kapra pečlivě obereme z kostí, čisté maso ukládáme do zavařovacích sklenic po vrstvách asi 3 cm vysokých
2. Každou vrstvu zalijeme lžící oleje a do každé druhé vrstvy vložíme cca 3 ks zrnka pepře, 2 ks zrnka nového koření, menší bobkový list a plátky nakrájené cibule
3. Povrch zalijeme olejem, uzavřeme a sterilujeme první den 1 hodinu a druhý den 45 minut vždy při teplotě 100 °C.

Doporučení:

Obdobným způsobem můžeme připravit uzenou marénu, tolstolobika nebo jiné druhy ryb.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření ve článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy