REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené maso se špenátem a bramborovým knedlíkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku uvařená uzená plec, nakrájené na plátky, na pánvičce zprudka opečená, servírovaná se špenátem a bramborovými knedlíky.


Ingredience:
450-600 guzené plece v celku
voda
olej
Na špenát:
450 gmraženého špenátu
450 mlmléka
2 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
2 ksvejce
1 ksvelké cibule
pepř
sůl
Na bramborové knedlíky:
600 gbrambor
200 ghrubé mouky
100 gkrupice
1 ksvejce
voda na uvaření
sůl

Postup:

Příprava masa:
1. Maso povaříme ve vodě doměkka, pak nakrájíme na plátky
2. Plátky masa těsně před podáváním zprudka opečeme na pánvičce na dobře rozpáleném oleji.

Příprava špenátu: 1. Na 1 lžíci oleje zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli a přidat 2 lžíce mouky, mícháme a vytvoříme tak cibulovou zásmažku
2. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce, za stálého míchání necháme rozmrazit úplně
3. Přilijeme mléko a krátce povaříme, množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu
4. Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu vléváme za stálého míchání do špenátu, necháme přejít varem a odstavíme
5. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkané stroužky česneku. Příprava bramborových knedlíků:
1. Brambory na knedlík dáme vařit ve slupce, uvařené oloupeme, nastrouháme na vál, uděláme v nich důlek a osolíme
2. Do důlku vyklepneme vejce, nasypeme hrubou mouku a krupici a ihned důkladně vypracujeme těsto
3. Z těsta vytvoříme 4 válečky, dáme je do vroucí vody a vařečkou je občas lehce nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily ke dnu
4. Vaříme asi 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy