Uzené plecko opečené na pánvi na tuku, servírované s bramborovou kaší a nakládanou okurkou.
Ingredience:
500 g | uzeného plecka bez kosti |
olej | |
sůl | |
Na bramborovou kaši: | |
800 g | brambor |
40 g | másla |
200 ml | mléka |
voda | |
sůl | |
Ostatní: | |
nakládané okurky | |
opečená cibulka na ozdobu |
Postup:
Příprava masa:
1. Uzené nakrájíme na plátky silné asi 1,5-2 cm
2. Maso zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, ihned podáváme.
Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.
Na talíři jednotlivé porce masa a bramborové kaše ozdobíme okurkou a případně i orestovanou cibulkou.
Doporučení:Uzené lze i uvařit, stačí v celku povařit 40 minut.
Uzené maso se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vařená hovězí kližka, rajská omáčka, nekynutý houskový knedlík