REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené s bramborovou kaší a okurkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzené plecko opečené na pánvi na tuku, servírované s bramborovou kaší a nakládanou okurkou.


Ingredience:
500 guzeného plecka bez kosti
olej
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
voda
sůl
Ostatní:
nakládané okurky
opečená cibulka na ozdobu

Postup:

Příprava masa:
1. Uzené nakrájíme na plátky silné asi 1,5-2 cm
2. Maso zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, ihned podáváme.

Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Na talíři jednotlivé porce masa a bramborové kaše ozdobíme okurkou a případně i orestovanou cibulkou.

Doporučení:

Uzené lze i uvařit, stačí v celku povařit 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy