Uvařené uzené maso protáhnuté nudličkami švestek, potřené hořčicí, obalené v listovém těstě a upečené dozlatova.
Ingredience:
1 kg | vykostěné uzené pečeně |
500 g | listového těsta |
100 g | sušených švestek |
4 lžíce | hořčice |
1 ks | vejce na potření |
mouka na pomoučení | |
voda |
Postup:
1. Očištěné, opláchnuté maso vložíme do horké vody a uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout
2. Švestky uvaříme, scedíme, pecky odstraníme a dužinu nakrájíme na nudličky
3. Maso protáhneme nudličkami švestek a potřeme hořčicí
4. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát, maso do něj zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a přendáme na plech vyložený pečicím papírem
5. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 25 minut), necháme vychladnout a nakrájíme na porce.
Podáváme s dušenou zeleninou nebo s brusinkovým džemem.