Maso podušené v omáčce z cibule, česneku, protlaku a coly.
Ingredience:
500 g | uzené pečeně bez kosti |
1 lžička | hladké mouky |
1 lžička | másla |
1/2 lžičky | mletého pepře |
2 lžíce | protlaku |
2 lžíce | oleje |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
5 dl | coli (Coca cola, Pepsi cola, RC cola ...) |
2 dl | vývaru |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, mletý pepř, vmícháme protlak, orestujeme, zalijeme colou a necháme přejít varem
2. Maso dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a necháme asi 40 minut dusit, pak maso vyjmeme a uchováme v teple
3. Výpek nalijeme do kastrůlku, přidáme změklé máslo smíchané s moukou, vše rozmícháme, zalijeme vývarem a provaříme
4. Hotové maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a doplníme americkými bramborami.