REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úhoř v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Citronovou šťávou pokapané porce úhoře, obalené v pivním těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gúhoře
3 lžícepiva
1 lžícestrouhaného tvdého sýra
červená mletá paprika
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na 10 cm velké špalíčky, maso osolíme, pokapeme citronovou štávou a necháme hodinu odpočinout
2. Rozděláme těstíčko z rozšlehaného vejce, nastrouhaného sýra, hladké mouky a piva, ochutíme ho červenou papriku a pepřem
3. V těstíčku obalíme kousky úhoře a opečeme je zvolna na másle dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborem a mladými vařenými fazolkami přelitými máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy