REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční kapr po ďábelsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra obalené v trojobalu z hladké mouky, hořčice, citronové šťávy, strouhanky a sýra, smažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksstředně velkého kapra
olej na smažení
plátky citronu,pomeranče,rajčat na ozdobu
sůl
Na obalení:
4 lžícehladké mouky
2 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícecitronové šťávy
150 gstrouhanky
60 gnastrouhaného eidamu (ementálu)

Postup:

1. Kapra vykucháme, omyjeme, osušíme, celého osolíme a necháme sůl asi 5 minut působit, pak tupou stranou nože stáhneme šlem a znovu ho omyjeme a osušíme
2. Z kapra odřízneme hlavu, ploutve a maso naporcujeme na podkovy silné asi 2,5 – 3 cm
3. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, pak potřeme plnotučnou hořčicí našlehanou s citronovou šťávou, aby měla ryba pikantnější chuť a nakonec ve strouhance smíchané s na jemno nastrouhaným sýrem (sýr zachytí šťávu vytékající při smažení z trojobalu)
4. Na pánvi v rozehřátém oleji porce kapra zvolna po obou stranách osmažíme dozlatova
5. Hotové porce urovnáme na mísu, ozdobíme plátky citronu, pomeranče a rajčat.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy