REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úhoř v kukuřičné krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvílí odležené, citronovou šťávou pokapané špalíčky vykuchaného a staženého úhoře, obalené v mouce, vejcích a podrcených kukuřičných lupíncích ochucených kořením, porce ryby na oleji pěkně osmažené dozlatova.


Ingredience:
700 gúhoře
100 gkukuřičných lupínků
2 ksvejce
1 kscitronu
sladká mletá paprika
hladká mouka
petrželka
pepř
kari
olej
sůl

Postup:

1. Staženého a vykuchaného úhoře nakrájíme na 10 cm špalíčky, ty osolíme, pokapeme citronem a necháme 30 minut odležet
2. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem na kousky, ochutíme je červenou paprikou, kari a pepřem
3. Kousky úhoře obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v ochucených kukuřičných lupíncích
4. Smažíme zvolna na rozpáleném oleji dozlatova, ze všech stran
5. Podáváme ozdobené plátkem citronu a nasekanou petrželkou, například s na másle podušenou zeleninou.

Doporučení:

Podobně lze upravit i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Například lína, candát, tresku či makrelu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy